Care este diferența dintre WATERFLEX și spuma poliuretanica
Spuma poliuretanică
Este un material de structură celulară cu un procent ridicat de aer, utilizat în multe sectoare, inclusiv producția de saltele.
In procesul de fabricare se folosesc adaoși chimici pentru menținerea formei, structurii si elasticității. Din acest motiv spuma poliuretanică nu este un produs ecologic iar mulți preferă să evite acest material. Astăzi, producția este un proces consolidat capabil să ofere produse sigure de cea mai înaltă calitate.
Spuma Waterflex
Este o spumă poliuretanică tratată cu exces de apă după o metodă japoneză, care o face 100% ecologică. Vezi aici saltele cu waterflex
Este mult mai rezistentă în timp dar și foarte confortabilă pentru utilizarea sa în saltele. Aceste calități îi oferă un preț mai ridicat.
Un pic de istorie
Fabricată în laborator pentru prima dată în 1937 de profesorul Otto Bayer, spuma poliuretanică s-a bucurat de un real succes de-a lungul anilor, atât de mult încât a fost folosită în diverse sectoare: mobilier, încălțăminte, în sectorul construcțiilor pentru proprietăți izolatoare și în sectorul auto.
Spuma poliuretanică se caracterizează printr-o rigiditate medie și elasticitate excepțională și printr-o permeabilitate extremă la aer și umiditate; din acest motiv astăzi este utilizat pe scară largă la capitonat și este ideal pentru saltele și divane.
Cum se produce spuma poliuretanică?
Procesul de fabricație are loc în interiorul unui tunel închis în care presiunea și vidul sunt reglate constant pentru a obține un material spumos.
Reacția de polimerizare are loc de-a lungul tunelului care transformă spuma în blocuri finite în câteva minute, care sunt ulterior prelucrate și cioplite.
Densitatea este cea mai importantă caracteristică ale spumei poliuretanice!
Cel mai des se folosesc spumele de următoarele densități: 22 25 28 și 30.
Cu cât densitatea este mai mare,cu atât salteaua este mai fermă și mai rezistentă în timp.
Vezi toate saltelele cu miezul din spumă poliuretanică sau waterflex aici