CE MĂRIME SĂ ALEGI PENTRU PLAPUMĂ?

Magazin online

079 886-799
Comandă apel
CE MĂRIME SĂ ALEGI PENTRU PLAPUMĂ?

CE MĂRIME SĂ ALEGI PENTRU PLAPUMĂ?

Ce dimensiune să alegi pentru plapumă? Răspunsul la această întrebare diferă în funcție de persoana sau persoanele care va/vor folosi plapuma. De exemplu, pentru bebeluși plăpumile au o altă dimensiune decât pentru copii sau adulți. În tabelul de mai jos puteți vedea dimensiunile cele mai comune pentru plăpumi. 

 

PLĂPUMI: GHID PENTRU MĂRIMI

Nume Marime
Bebeluș 67x100 cm
Copii 100x140 cm
Single 135/140x200 cm
Dublă

180x200 cm

200x220 cm

PLĂPUMILE SUNT DISPONIBILE ÎN DIVERSE MĂRIMI

Plăpumile pentru adulți sunt disponibile în diverse mprimi, printre care dimensiunea stas sau cu lungime extra, duble sau single. În multe țări, cea mai populară dimensiune de plăpumi pentru adulți este cea single - 140 x 200 cm. Chiar dacă dorm alături de partener, în unele țări sunt preferate plăpumile single, pentru că astfel fiecare persoană poate folosi plapuma cu gradul de izolare potrivit pentru respectiva persoană. În plus, când fiecare partener are plapuma lui, niciunul nu va rămâne dezvelit peste noapte. În prezent, fie că alegeți o plapumă dublă sau una single, cea mai populară dimensiune de plapumă este cea cu lungime extra, de 220 cm. 

CARE ESTE LUNGIMEA POTRIVITĂ PENTRU PALPUMĂ?

Este recomandat ca plapuma să fie cu cel puțin 20-30 cm mai lungă decât înălțimea persoanei care o folosește. Astfel, dacă ai 170 cm, o plapumă de 200 cm lungime va fi tocmai potrivită pentru tine. Dacă plapuma este mai scurtă, picioarele sau partea superioară a corpului vor rămâne neacoperite. În final, o alegere nepotrivită a lungimii plăpumii va avea ca rezultat un somn mai puțin confortabil, ceea ce înseamnă că te vei trezi mai obosit și cu mai puțină energie.  

CÂT DE LATĂ AR TREBUI SĂ FIE PLAPUMA? 

O plapumă single trebuie să fie cu cel puțin 30 cm mai lată decât lățimea umerilor celui care o folosește. O plapumă dublă trebuie să fie la fel de lată ca și salteaua pe care tu și partenerul tău dormiți. Dacă optați pentru o plapumă dublă, trebuie să vă gândiți dacă amândoi aveți aceleași preferințe atunci când dormiți. Dacă preferați același grad de izolare - o plapumă călduroasă, foarte călduroasă sau răcoroasă, același tip de umplutură etc. Dacă aveți preferințe diferite și folosiți aceeași plapumă, unul dintre voi nu va dormi confortabil. 

Totuși, foarte mulți oameni simt că folosirea unei plăpumi duble adaugă mai mult confort și un sentiment de extra lux. Dacă nu ești decis asupra dimensiunilor plăpumii, poți contacta departamentul nostru de Servicii Clienți pentru a cere informații suplimentare. 

MATERIALELE ÎN CARE SUNT DISPONIBILE PLĂPUMILE 

Plăpumile sunt disponibile într-o varietate de umpluturi și pot avea țesătura realizată din diverse materiale. Umplutură naturală poate fi din pene, fulgi, mătase, bumbac sau lână. Umplutura naturală are avantajul că respiră mai bine, permite aerisirea plăpumii și oferă mai mult confort în timpul nopții. În plus, umplutura naturală izolează cel mai bine, ceea ce înseamnă că, dacă preferi o plapumă călduroasă, cea cu umplutură naturală va fi mai potrivită.  

Microfibra. Odată cu dezvoltarea tehnologiei moderne, noi tipuri de materiale diferite sunt în continuă dezvoltare. Multe invenții simplifică foarte mult viața umană. Una dintre aceste inovații utile a fost microfibra, care a fost dezvoltată la sfârșitul anilor 1970. Secolul XX, în Japonia. Microfibra sau microfibra este o fibră sintetică, obținută printr-o țesătură subțire de fire. O fibră din acest material este de 100 de ori mai mică decât părul uman.

În microfibra de 100% pot fi fibre de nylon cu un amestec de poliester și diferiți compuși moleculari. Țesătura poate fi amestecată sau realizată din fire naturale. Dacă materialul este marcat cu 100, atunci acesta este format din fire sintetice.

Această fibră microfibră constă din următoarele componente:

 • bumbac natural;
 • fire artificiale;
 • synthetics;
 • viscoza;
 • diferiți polimeri sub formă de poliester și poliamidă.
 • Microfibrele au câteva avantaje incontestabile. Deși deficiențele materialului pot fi pentru cineva destul de semnificativ.

  Principalele avantaje ale materialului:

 • are o densitate mare;
 • se usuca foarte repede;
 • în timpul funcționării lungi nu se va pierde saturația culorii;

Alte bloguri

Care este diferența dintre WATERFLEX și spuma poliuretanica ?
Care este diferența dintre WATERFLEX și spuma poliuretanica ?

Spuma poliuretanică este un material de structură celulară cu un procent ridicat de aer, utilizat...

Utilizarea corectă a saltelelor
Utilizarea corectă a saltelelor

Cum sa alegi corect o saltea pentru un somn sanatos
Cum sa alegi corect o saltea pentru un somn sanatos

O saltea bună este o achiziție scumpă, dar nu numai confortul în timpul relaxăr...

#

Consultare gratuită

Oferim consultanță gratuită pentru selectarea produselor magazinului nostru.

#

Certificat de calitate

Toate produsele noastre au certificate de calitate și îndeplinesc standardele lor.

#

Garanție

Când cumpărați bunuri din magazinul nostru, vă oferim un certificat de garanție.

#

Livrare gratuită

Pentru comoditatea ta, îți v-om livra gratuit produsele la domiciliu.

Au apărut întrebări? - Noi vom răspunde la ele!

Consultare gratuită specialistului

Call
Viber Viber Messenger Messenger