Top 5 aspecte care fac diferenta intre o saltea buna si una de calitate indoielnica.
Saltele Saltele
angle
Dormitor Dormitor
angle
Mobilă moale Mobilă moale
angle
Birou Birou
angle
Sufragerie Sufragerie
angle
Bucătărie Bucătărie
angle
Dulapuri Dulapuri
angle
Antreu Antreu
angle
Camera copiilor Camera copiilor
angle
Baie Baie
angle
Iluminare Iluminare
angle
Utilaj comercial Utilaj comercial
angle
Electrocasnice Electrocasnice
angle
Casă de vară Casă de vară
angle
079 886 799
Comandă apel

Top 5 aspecte care fac diferenta intre o saltea buna si una de calitate indoielnica

Pe piata exista numeroase saltele de calitate, insa pentru a face diferenta intre acestea si cele de calitate inferioara este recomandat sa se tina cont de mai multe aspecte importante. Putin probabil ca in mare majoritate, potentialii cumparatori sa tina cont de faptul ca in functie de sex, au nevoi diferite.

De regula, atunci cand achizitioneaza o saltea pentru pat, femeile tin mult la aspectul estetic. Pe de alta parte, barbatii – prin definitie mai practici – vor tine cont de pret. In alta ordine de idei, femeile aleg saltele mai moi, spre deosebire de barbati care achizitioneaza de regula saltele de pat mai rigide. Mai mult, daca femeile aleg modele care sa puna presiune pe zona taliei si soldurilor, barbatii cauta saltele care sa le sprijine eficient zona umerilor.

Dincolo de toate aceste diferente, exista caracteristici esentiale pe care, indiferent de sex, cumparatorii ar trebui sa le aibe in vedere. In aceasta idee, specialistii de la relaxe.md explica cele mai importante cinci caracteristici ale unei saltele care diferentiaza produsele in functie de necesitatile specifice ale persoanei care face o astfel de achizitie.

1. Capacitatea de adaptare este un atribut specific unei saltele de calitate

Mai multe produse de acest tip considerate saltele de calitate se aleg in legatura stransa cu corpul pentru ca ajuta la alinierea corecta a coloanei vertebrale astfel incat sa impiedice in mod eficient dezvoltarea unor puncte de presiune.

 Intre modelele diverse pe care le ofera piata de specialitate se pot alege inclusiv salte rigide. Aceasta caracteristica tine in primul rand de stratul superior al saltelei. Pe de alta parte, pot fi alese produse care dispun la suprafata de un strat gros, realizat din spuma de memorie sau din latex, foarte ofertante in ceea ce priveste gradul de confort.

2. Durabilitatea, o proprietate direct proportionala cu calitatea produsului

Saltelele de calitate medie pot rezista pana la 10 ani si apoi vor necesita inlocuirea. Durata de viata a unei saltele depinde in general de compozitia ei, de calitate și de producător.

3. Fermitatea, o caracteristica ce tine de materialul din care salteaua este confectionata

O saltea ortopedica ar putea fi mai ferma decat una clasica, sau mai moale, in functie de scopul precis pentru care a fost cumparata. Preferintele tin de pozitia in somn, dar si de greutatea produsului.

Persoanele care au obiceiul de a dormi pe o parte au nevoie de saltele moi, iar persoanelor care dorm pe spate le sunt recomandate saltelele de duritate medie.

Saltelele ortopedice sunt o categorie speciala si vor fi alese la recomandarea medicului, in mod special pentru a trata sau ameliora anumite simptome.

4. Izolarea miscarilor, o caracteristica specifica pentru saltele de calitate premium

Modul in care o persoana se misca in pat poate fi resimtit in toata salteaua, motiv pentru care in cazul cuplurilor, o saltea care izoleaza miscarea este cea mai buna solutie. Caracteristica aceasta se regaseste exclusiv in cazul unor saltele de calitate, iar avantajele pe termen lung sunt uriase. Cealalta persoana din pat va putea sa isi continue netulburata somnul indiferent de miscarile partenerului sau partenerei. 

5. Reactiile saltelei la temperatura – o saltea neutra este mai buna in comparatie cu una sensibila

Foarte multe persoane adorm atunci cand este cald, indiferent de salteaua pe care o au. Sunt insa unele saltele care pot absorbi si inmagazina caldura emisa de corp, iar produsul va parea in final mult mai cald intrerupand somnul si generand disconfort. 

Alte criterii de alegere a unei saltele de calitate

Bineinteles ca orice saltea se alege in functie de dimensiunile patului. Orice cuplu trebuie sa aiba in vedere ca salteaua pe care si-o doresc are marimea potrivita, raportata la inaltimea si greutatea partenerilor.

Inaltimea saltelei este, de asemenea, importanta. Este evident ca punand o saltea inalta pe pat si inaltimea patului va fi influentata. O persoana scunda nu se va simti confortabil cu un pat foarte inalt, insa si reciproca este valabila.

Pretul este un factor de decizie de care cei mai multi cumparatori tin cont. Cu toate acestea, un model premium de saltea de pat nu este ieftin, insa merita investitia.

Nu in ultimul rand, garantia saltelei este o constanta a unei decizii eficiente. Un magazin de profil poate sa asigure o garantie de pana la 5 ani. In principiu, cu cat garantia este mai mare, cu atat mai bine!

Tinand cont de toate aceste caracteristici specifice unei saltele, fiecare cumparator poate sa diferentieze saltelele premium de cele de slaba calitate si poate analiza fiecare produs din mai multe puncte de vedere. In fond, nu doar pretul determina ca o saltea sa fie buna, toate detaliile anterior exprimate.