Cum sa alegi corect o saltea pentru un somn sanatos
Saltele Saltele
angle
Dormitor Dormitor
angle
Mobilă moale Mobilă moale
angle
Birou Birou
angle
Sufragerie Sufragerie
angle
Bucătărie Bucătărie
angle
Dulapuri Dulapuri
angle
Antreu Antreu
angle
Camera copiilor Camera copiilor
angle
Baie Baie
angle
Iluminare Iluminare
angle
Utilaj comercial Utilaj comercial
angle
Electrocasnice Electrocasnice
angle
Casă de vară Casă de vară
angle
079 886 799
Comandă apel

Cum sa alegi corect o saltea pentru un somn sanatos

O saltea bună este o achiziție scumpă, dar nu numai confortul în timpul relaxării, ci și sănătatea depinde de calitatea acesteia. Alegerea potrivită a saltelei poate fi un ajutor de încredere pentru a scăpa de insomnie, dureri în mușchi și coloana vertebrală, boli alergice. Asigurarea unui somn confortabil și sănătos este mai ușoară decât a face față senzației de oboseală și iritabilitate constantă.

Înainte de a începe să căutați o saltea într-un magazin, trebuie să știți cum să o alegeți corect. Și acest lucru nu este atât de simplu pe cât ar putea părea la prima vedere - ar trebui să luați în considerare nu numai preferințele personale și dimensiunea patului, ci și mulți alți factori.

Ce fel de saltele exista.

În orice magazin de mobilă vi se vor oferi zeci de saltele pentru fiecare gust și buget. Cum să alegeți o saltea, astfel încât să vă ajute corpul să se relaxeze cu adevărat mulți ani?

Clasificarea saltelelor după tipul de constructive.

Calitatea saltelei depinde în mare măsură de „umplutura” acesteia. Cel mai adesea, arcurile sunt ascunse sub tapițerie, dar si acestea pot fi de tip diferite. Unele modele nu conțin deloc arcuri, elasticitatea lor este asigurată de alte materiale.

Saltelel cu arcuri sunt de 2 tipuri, cu arcuri individuale si blocuri. În primul caz, arcurile se împletesc între ele într-un anumit mod, iar în cel de-al doilea caz, fiecare arc este într-o țesătură separată ". Saltelele cu blocuri independente sunt mai convenabile, deoarece arcurile izolate unele de altele sunt mai bine adaptate formei corpului. 256 arcuri pe metru pătrat este standard pentru majoritatea saltelelor de acest tip. Un număr atât de mare de arcuri face salteaua foarte confortabilă.

Saltelele fara arcuri pot fi construite din diferite materiale atit sintetice cit si natural, cum ar fi latexul, cocosul, poliuretanul sau alte tipuri de spuma. Inacelasi timp saltele fara arcuri se mai considera si saltelele gonflabile cu aer sau apa.

Tipuri de saltele în funcție de materialul de confectionare

Dacă totul este mai mult sau mai puțin clar cu arcurile, atunci varietatea de spume poate fi confuză - există o mulțime de materiale. Si daca undele modele de spume se folosesc de mult timp, acum recent au aparut alt fel de spume pe care inca multi oameni nu le cunosc.

Latex Material natural rezistent, hipoalergenic și anatomic. În plus, latexul este igienic și oferă un sprijin bun coloanei vertebrale.

Stratul de cocos. Material elastic, rezistent și hipoalergenic, care are proprietăți bactericide ridicate și este folosit ca umplutură pentru saltelele dure.

Spumă poliuretanică. Un material care se caracterizează prin elasticitate ridicată, aerisire bună și atialergic.

Spuma de memorie Umplutură hipoalergenică hi-tech pentru saltele pe bază de poliuretan, rezistent, fiabil și durabil. Este o spumă viscoelastică, ale cărei celule sunt similare cu arcurile mici, comprimându-se sub influența greutății corporale.

Aceasta nu este o listă completă de umpluturi pentru saltele. La confectionarea saltelelor se mai folosesc si alte tipuri de material cum ar fi pisla armata, lina naturala si alte materiale, atit natural cit si sintetice.

Saltelele bilaterale și unilaterale

Cele mai multe saltele prezentate în magazine sunt cu o singură față, dar unele companii specializate în producerea de saltele ortopedice oferă, de asemenea, modele cu două fețe. În saltelele bilaterale, părțile laterale pot avea rigiditate diferită și diferite tipuri de acoperire. De exemplu, saltelele cu două fețe pentru diferite anotimpuri pe latura „de iarnă” au un strat de lână și o umplutură mai moale pentru a menține căldura, iar partea „de vară” este acoperită cu țesătură absorbantă și oferă un schimb de aer bun în sezonul cald.

Ce saltea să alegi

Principalul criteriu pentru alegerea unei saltele este preferința personală, dar trebuie luate în considerare alte puncte, cum ar fi greutatea și vârsta, precum și starea de sănătate.

Țineți cont de înălțimea, greutatea și vârsta

Oamenii cu greutate mare ar trebui să prefere saltelele dure, modelele moi sunt mai potrivite pentru cei cu greutate mai mica: de exemplu, cu arcuri independente sau cu umplutură din latex. Oamenii de construcții medii pot dormi confortabil pe orice saltea.

Vârsta este, de asemenea, foarte importantă - pentru persoanele în vârstă, medicii nu recomandă dormirea pe saltele cu un grad ridicat de rigiditate, deoarece acest lucru poate provoca probleme cu coloana vertebrală și circulația sângelui. Alegerea unei saltele pentru un copil este ceva mai dificilă. Copiilor și adolescenților din școlile primare li se recomandă, de obicei, saltele dure fara arcuri, de exemplu din materiale sintetice din spumă. Salteaua pentru copii trebuie să fie durabilă, deoarece cu siguranță va sări și se va juca. Atunci când alegeți o saltea pentru copii foarte mici, criteriul principal va fi igroscopicitatea. O opțiune ideală poate fi o saltea cu o grosime de trei până la șapte cm cu o umplutură din fibră de nucă de cocos.

Cea mai bună saltea pentru doi este un model de rigiditate medie, cu arcuri independente. Dacă una dintre persoane se întoarce des sau se ridică, cealaltă jumătate a saltelei rămâne nemișcată.

Salteaua nu trebuie să fie prea scurtă, dar este și mai important ca aceasta să se potrivească cu dimensiunea bazei patului și să nu atârne pe margini. Calcularea dimensiunii saltelei este simplă - lungimea acesteia trebuie să fie cu cel puțin 20 cm mai mare decât înălțimea ta. Latimea saltelei pentru o persoana incepe de la 80-100 cm si cea de doua personae incepe de la 140-180 cm.

Luăm în considerare starea de sănătate

Materialele naturale sunt ecologice și durabile, dar multe dintre ele sunt contraindicate pentru persoanele care suferă de alergii, așa că dacă sunteți unul dintre ele, este recomandat să acordați preferință saltelelor fabricate din materiale sintetice.

Persoanele cu boli ale coloanei lombare ar trebui să acorde atenție modelelor moi care oferă un sprijin bun pentru partea inferioară a spatelui. Saltelele cu duritate medie trebuie luate în considerare pentru persoanele cu probleme la nivelul coloanei vertebrale toracice. Saltelele dure sunt mai potrivite pentru cei care suferă de dureri în partea superioară a spatelui și osteochondroză, precum și pentru oricine ar dori să îmbunătățească postura.

Pentru a cumpăra o saltea cu adevărat utilă și profitabilă, este important să alegeți un vânzător responsabil. Dacă o companie oferă o garanție pentru produsele sale - acesta este un anumit indicator al calității.