Ce este latexul si de unde provine el?
Saltele Saltele
angle
Dormitor Dormitor
angle
Mobilă moale Mobilă moale
angle
Birou Birou
angle
Sufragerie Sufragerie
angle
Bucătărie Bucătărie
angle
Dulapuri Dulapuri
angle
Antreu Antreu
angle
Camera copiilor Camera copiilor
angle
Baie Baie
angle
Iluminare Iluminare
angle
Utilaj comercial Utilaj comercial
angle
Electrocasnice Electrocasnice
angle
Casă de vară Casă de vară
angle
079 886 799
Comandă apel

Ce este latexul si de unde provine el?

Latexul natural mai este numit si cauciuc natural. Serul din care este facut latexul este extras dintr-un arbore numit "Hevea Brasiliensis" care este un arbore de cauciuc. In comparatie cu latexul produs de oameni, latexul sintetic, acest latex natural este eficient impotriva depunerilor de praf, este anti-alergenic si anti-microbian, un lucru care da un plus saltelelor confectionate din acest material.

  • Alergiile nu mai sunt o problema pe o saltea confectionata din latex, atata timp cat este 100% latex natural, praful nu se mai depune pe aceasta iar lipsind declansatorul numarul 1 de alergii, acestea nu isi mai fac simtita prezenta.
     
  • Calitatile deosebite ale latexului natural fac ca salteaua sa tina cald iarna si racoare vara, facandul unul dintre singurele materiale disponibile in natura care este atat de durabil si de eficient in confectionarea saltelelor.
     
  • Nu toate tipurile de latex natural sunt facute in mod egal, si din pacate multi producatori nu testeaza latexul ca sa dovedeasca daca este 100% natural sau nu inainte de a incepe producerea saltelelor. In mod normal, o parte din latexul produs din care umeaza sa se produca saltele, trebuie trimis la un laborator pentru a confirma daca puritatea este una optima, mai exact 100%. In urma testelor, se elibereaza anumite certificate care atesta autenticitatea produselor si bineinteles naturaletea acestora.


Daca anumite tipuri de latex nu trec acest test, nu sunt primite in producerea saltelelor fiind acceptat doar de producatorii care vand saltele mai ieftine, care sunt acoperite cu latex iar la baza au arcuri din otel, asta facand ca pretul saltelei sa fie unul mult mai mic.

De ce să alegi cea mai bună saltea din latex?

Industria somnului este din ce în ce mai promovată și mai dezvoltată, motiv pentru care poate părea copleșitor să alegi cele mai bune produse care chiar fac ceea ce promit.

Salteaua din latex prezintă mai multe avantaje care îți poate asigura un somn perfect, cu toate acestea nu este suficient să știi această informație pentru a face o alegere înțeleaptă.

Spuma cu memorie reacționează cu temperatura corpului pentru a crea senzația de suport și confort. Totuși, s-ar putea să iți dorești, ca mulți alții, o saltea pe care să te simți excelent și în același timp să nu iți faci griji că vei inhala sau vei intra în contact cu diverse tipuri de chimicale.

Saltelele din latex natural oferă o experientă similară cu saltelele din spumă cu memorie, dar folosesc ingrediente naturale în procesul de fabricație.

Latexul natural este obținut din seva arborelui de cauciuc special plantat și întreținut pentru producția de cauciuc și latex. Acești arbori sunt folosiți pentru a furniza o resursa naturală și sustenabilă similar cu producția siropului de arțar.